Bulut bilişim nedir? ne işe yarar?

Bulut bilişim nedir? ne işe yarar?

Cloud Computing olarak bilinen Bulut Bilişim, bilgisayar üzerinden yaptığımız, masaüstü işlemler olarak tanımladığımız birçok işlemin online ortamlara; dolayısıyla çevrimiçi depolara yönlendirilmesidir.

Eskiden flash belleklerle taşıdığımız veriler şimdi çevrim içi ortamlarda veri depo merkezlerinde. Bulut Bilişimin geliştirilmesi ile birlikte Dropbox, Google Drive ve Yandex Media gibi yeni depolama alanları ortaya çıktı. Kullanıcılar, bu alanlardan ücretsiz hesaplar edinerek, depolamak istedikleri verileri, fotoğrafları ve hatta videoları kolayca yükleyerek; internetin olduğu herhangi bir istedikleri yerden bu verilere istedikleri zaman kolayca erişebiliyorlar.

Bulut Bilişim Ne İşe Yarar?

Bulut bilişim, kullanıcıların yanlarında flash bellek taşıma zorunluluğu duymalarını engeller. İnternet bağlantısı olan her yerden istedikleri zaman veri iletişimi sağlamalarına yardımcı olur. Aynı anda farklı yerlerde bulunan kişilerin aynı dosyalara ulaşmalarını ve bu dosyalar üzerinde değişiklik yapmaları durumunda kolayca güncellemelerini sağlar.

Prezi, SlideRocket ve Prezentit gibi bulut bilişim teknolojisine dayalı sunum sitelerini kullanarak kişisel ve profesyonel sunumlar daha interaktif bir hal aldı. Bu da sunumların daha eğlenceli ve dikkat çekici olmasını sağladı.

Yine Fizy gibi müzik siteleri de bulut sistemlerin oluşturulması ile birlikte girdi hayatımıza. Veri depolarında kayıtlı olan müzik dosyaları fizy gibi online ortamlarda hızlı ve kolayca dinlenebiliyor. Ayrıca telefon operatörleri ile yapılan ticari anlaşmalar da bu sitelerin daha uygun fiyatlara kullanımını sağlıyor

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.